Új, befogadó játszótér várja a gyerekeket Szerencsen

Megosztás

Új, csokoládé tematikájú játszótér várja a gyerekeket Szerencsen. A frissen elkészült játszótér különlegessége, hogy befogadó játszótér, célja, hogy a fogyatékossággal élő és ép gyermekek a közös játék élményén keresztül elfogadó, nyitott felnőttekké váljanak.

A szerencsi a nemzeti lottótársaság 27. inkluzív játszótere. Ezen játszóterek kialakításánál kulcsfontosságú, hogy az akadálymentesen megközelíthetőek legyenek az egyes játékok, így akár kerekesszékkel, segítség nélkül is könnyen megközelíthetőek a játékok. Az is kiemelt fontosságú, hogy az adott játékelemeket a fogyatékkal élő gyermekek önállóan is tudják használni, és ezáltal ép társaikkal közösen tudnak játszani.

A szerencsi befogadó játszótér tematikája egyedi, a város 100 éves történelméhez illeszkedően a játékelemek formája a csokoládét idézi meg. A Magyar Cukoripari Rt. 1923-ban építette meg csokoládéüzemét, melynek termékei országosan ismertté tették Szerencs nevét. A befogadó játszótéren megjelennek az ismert csokoládé figurák, amelyek igazán különlegessé teszik a helyiek számára ezt a közösségi teret – fogalmaz a Szerencsejáték Zrt. közleménye.

Néhány nappal ezelőtt arról is írtunk, hogy a szerencsi gyerekek a lappföldi Mikulás látogatásának is örülhetnek, erről itt olvashatnak bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek